skjut mig

jag står inte ut med illamåendet längre, jag skulle fanimej hellre kräkas som en gris.
Och jag är ju för fasen inte ens magsjuk.
fuck hell.

SNL

Saturday night light kan vi säga. haha, eller egentligen inte. Har varit en händelserik dag.
Först kom svärmor med man och Jonas lillasyster + bröder och flickvän på tårta för att fira Jonas födelsedag i efterskott. Sen for J en sväng på maxi för att handla inför herrmiddan. Jag skjutsade honom vid 4 till Mike, för att sedan själv åka ner på stan och käka med hela min familj på Balder.
Blev tacobuffe för hela slanten, fick dock bara i mig en halv portion, min mage är verkligen helkonstig. Jag fattar inte vad det är för fel, känner mig allmänt illamående hela tiden....jättejobbigt faktiskt.
Men vi träffade i alla fall mina två kusiner Markus och Samuel som jag inte sett på jättelänge, sedan följde dem med hem till oss på kaffe och glass, riktigt trevligt att prata en stund!

Nu är jag ensam med knasig mage och melodifestivalen, kanske inte så kul...men jag blir nog själv en lång stund till kan jag tro :)
Hoppas på en bättre dag för gastron imorgon...
natti

Sjuk/frisk

Ja, så kan man säga. Igår på morgonen vaknade jag typ vid 05.00 något på morgonen och kände mig inte särskilt kry, så jag fick lov att sjukanmäla mig från praktiken. Hade sedan runt 39 graders feber hela dagen och mådde pyton, var dock inte förkyld eller något.  Proviva Jordgubb var min kost igår. Himla god förresten.

Sedan när jag vaknade i morse vid 8 tiden så kände jag mig plötsligt frisk! Hade ingen feber och har varit feberfri hela dagen. Så jäkla konstigt, kan någon förklarar vad det där var? Aja, jag mår bra nu i alla fall.....


Hittade lite foton jag.
Denna är från i lördags, festen på slöjdarnas hus. Otroligt roligt!




Den här togs av Johanna när hon och Emma hälsade på hos mig,
jag och Emma var lite på lyset.


Ett foto från sittningen "hej, jag har kommit fel" Jäkligt kul
jag hade en het tomte till bordsdam. Jag bestämde mig typ
30 min innan vi skulle gå vad jag skulle klä ut mig till.
Det blev flygvärdinna, banne mig


Det var tänkt att Jag, Linda och Anna skulle ha tjejmiddag imorgon när våra karlar ska ha herrmiddag. Men eftersom att dem har 2 små flickor så kanske det inte är så smart att träffas när jag varit sjuk, så vi tog en rain check.

Jag och Jonas har börjat med matlista, ska se om det funkar...
idag är det baconlindad kycklingfilé med pestopasta som står på menyn. götttta!

Ha en bra fredag allihopa!


Congrats honey!

Jonas fyller 24 idag.

  

Jag tycker att det är tråkigt att jag måste fara på praktiken 13.30, skulle hellre ha varit hemma med J.
Men, bara 4 dagar kvar till helg. Hehe.
Grattis älskling!

Vakna med the Voice

Jag är lite besviken på mig själv, jag bestämde igår att jag skulle stiga upp kl 8.00, men jag tog mig inte upp förrän 8.34. Ack och ve,
Men idag är det en bra dag i alla fall. En helt ny dag med nya möjligheter faktiskt!

Min dagsplanering för dagen är:
Att hämta min kära syster på flyget vid 11 och innan det hade jag tänkt köpa present till min älskling som fyller 24 i morgon.
Sedan så blir det lunch med Emelie och efter det praktik från 13.30-21.30.








Vädret kunde ha varit roligare, men hellre detta än -25!
PUSS!

Vill bort

Jag sitter och tänker på hur härligt det skulle vara på ett varmare och soligare ställe, hotellrum med balkong mot havet. Jag och Jonas.

Men våren är inte långt bort!



Slöjdarnas i all ära

Igår så begav jag mig till Vännfors med Elina när hon slutade jobba. Hon hade köpt biljetter till Anton Ågrens fest på slöjdarnas hus, vet inte om jag var så taggad igår...jag var redan lite bakis efter fredagen.
Vi styrde ihop med Sandra och förfestade i vännäsby med några andra. Vid 21 något drog vi till festen och gud vad roligt det var. Träffade kända ansikten, väldigt olika åldrar! Vi dansade hela kvällen i princip, det känns, har träningsvärk i vaderna av mina höga klackar haha.
Känner mig något sliten, men det var det värt!


Jag och Jonas har käkat och kollar lite på barnprogram från 90 talet på youtube, bla sunes jul. Helt fantastiskt roligt!
Jag vet i alla fall vad jag kommer att göra resten av dagen.....

sällskapsspel

ja, det var hemskt kul.
Nu sitter jag här 02.08 och väntar på en god Kebabtallrik! Och nykter är jag absolut inte, blev vin och grejer hos Martin och Anna.
Linda och Stosse + deras sötnos till unge Elisabeth var där. Sedan Mike och ett annat par. Sen så bestämde vi att nästa lördag blir det tjejfest för killarna ska ha "herrmiddag", det är Jonas tur att bjuda den här gången....vi tjejer  måste ju också ha kul.

Shit vad trött jag är, sängen vankas inom kort.
Sedan är jag lite osäker på vad morgondagen har att erbjuda.

Godnatt gott folk.


Söndag i dess fulla betydelse

Ja, söndag betyder numera "pluggdag". Vad tycker jag om det? Tja, inte så hemskt mycket egentligen. Nog skulle jag väl kunna komma på roligare saker att göra.....men det är samtidigt ganska skönt att skriva lite, läsa lite- alltså göra bort saker.
Annars idag så är jag lite spänd för imorgon, då börjar praktiken och det är en massa saker som man visst ska bedömas i. Eller inte en massa, nu överdrev jag, det är typ blodtryck och pulstagning, är inte så komplicerat. Men som sagt, lite spänd är jag alltid.
Sedan så blir det ju längre dagar också, jag som just vant mig vid dem ganska korta skoldagarna. Nu kommer vi börja vid 06.45 och sluta 15.30. Usch usch usch för tidiga mornar!


Vi hade en urmysig dag och kväll igår. Lagade gomat i form av potatisgratäng, beasås och lövbiff. Sedan lagade jag en rabarberpaj! Hur gott som helst!
Kollade på melodifestivalen som jag inte har någon kommentar om. haha.
Vi hade tagit hem en film med Leonardo Di Caprio och Russell Crowe som heter Body Of Lies. Riktigt bra film!





Tråkigt att helgen ska gå så snabbt, men veckorna går ju inte heller direkt sakta så rätt som det är så är det helg igen.
Nu ska jag återgå till mitt läsande, men först ska jag ge Jonas en puss.

Gooday


"Vissa snoppar klarar det bra"

   

   

    

    

Lugna gatan

Det kan man kalla det, och samtidigt älskar jag den här dagen. Vi tog en promenad i solen till centrum och handlade gomat, sen har vi bara myst i soffan framför diverse program. Har egentligen inte spelat någon roll, det känns inte tråkigt att bara vara hemma utan otroligt skönt. Jonas marinerar just nu köttet, annars tittar vi på "arga snickarn", ganska roligt program.
Nej, nu tillbaka till min älskling.

Ha det gott.

Jag börjar seriöst bli gammal!

Igår fick jag finbesök av två tjejer som jag inte sett på länge. Tanken var att vi skulle fara ut, men ack vad det gick dåligt. På något vis blev jag och Emma lite för runda under fötterna, ingen förstod hur. Så vi tog oss ingenstans och Johanna blev arg för att vi inte tog oss från soffan och följde för att köpa kebab på Baloo. haha
Roliga bilder blev det i alla fall. Som får visas vid ett senare tillfälle eftersom det tar vansinnig tid att ladda upp nu?
Men jag börjar nog bli gammal, jag klarar inte att dricka längre. Blir så trött och jag brukar inte bli bakis men men.

Jag var en sväng på strömpilen igår också, hittade ett par chinos, riktigt najs. Sköna också.


Idag är det ju alla hjärtans dag, eftersom att både jag och jonas förtärde alkohol igår så blev det en lång sovmorgon, vi har väl just tagit oss ur sängen. Men vi planerar att ha en lugn och mysig dag, utan några måste. Tanken var att vi skulle ut och käka, men jag tror att det lutar åt att köpa något gott kött och laga hemma istället.

Hoppas alla får en mysig dag i alla fall, vad ni än gör!



A few hours of beautiful carbs

Ja minsann, idag är min "unna mig lite" dagen. Det vill säga en hamburgare och dessutom efterrätt kladdkaka som just nu står i ugnen :)
Så det ska vi mysa med ikväll!

Har varit en ganska lång dag idag, hade hlr övningar på morgonen, sedan ett stort hål mellan 9.30 och 13.00, passade då på att påbörja filmarbete med basgruppen. Käkade lunch med Emelie och co, sen hann jag ta en promenad på campus med några klasskompisar. Kallt, men soligt och friskt!


Imorgon tänkte jag tillaga renskav när jag får finbesök till middag. Renskav har blivit en drog.......kan inte vara bra.





Middagsmat

Provade ett recept på ugnspannkaka från min nya kokbok. Blev faktiskt rätt gott! :)


3 pkt bacon (jag använde 2)
8 ägg
1 1//2 dl grädde
250 g keso
50 g smör
150 g fet ost

Jag klippte baconet i småbitar och stekte det sedan i smöret i ugn tills det blivit lite krispigt. Sedan vispar man äggen med grädden och rör ner keson.  Innan man häller på "äggstanningen" så skär man osten i små bitar och sprider över baconen. På med stanningen och in i ugnen tills pannkakan blivit brun och fin!
Serverade med lite lingonsylt (Jonas hatar det så han käkade det med söt jordgubbssylt haha) och ett glas mjölk!

Rikligt med fett, men det är ju grejen med lchf.


Nu håller jag på att läsa lite om sänglägeskomplikationer inför imorgon. Ska träffa basgruppen och förbereda inför filmningen.
Kollar samtidigt på "Halv 8 hos mig" ganska roligt.

ha en skön tisdagkväll!

Le challenge

Jahapp, då var det dags. Har sett folk som gjort det och nu är det min tur.
Alltså gå in i sin mapp med bilder och välja den sjätte mappen och sedan det sjätte kortet i den mappen.
Here it comes! kazaaam!





Detta foto togs under en förfest hos Camilla på Grubbe, hemsk trevlig kväll faktiskt.
Detta var ett av många skumma kort :)

Eftersom att folk som jag känner, som bloggar, är ytterst få, så har dem antingen redan gjort utmaningen eller blivit utmanade hehe. Så kan jag inte fullfölja utmaningen genom att utmana andra. Sorry!






tisdag

lite sovmorgon idag, sen skulle jag iväg på nus kl 13 så då banne mig skulle bilen skottas fram! Och det gick, efter lite slit.
Har även hunnit träffa Anna och plugga lite idag och handlat lite mat på vägen hem. Tänkte göra special pannkaka till middag. Sen ikväll så blir det nog lite träning på ktc i skolan mellan 19-21. Kan behövas innan vfu:n

bara skolsnack. trist.

har ni några planer inför The Big Alla hjärtans dag? haha kul att veta
snart helg i alla fall! blir riktigt nice!

alltså vädret idag är ju helt underbart, det är inte kallt, solen skiner! Får en att längta rejält till sommaren :)

hade.


dålig fantasi

gud, jag är vansinnigt hungrig och vet inte vad jag ska laga! Tänkte göra en specialpannkaka, men har ingen grädde eller keso så det sket sig.
Sen så är det svinkallt ute och igår märkte vi att lilltoyotan är totalt insnöan, helvete vad arg jag blev. Jag gav mig fan på att jag skulle kunna putta ut den, men det gick självklart inte. Dock inte så konstigt eftersom att det har snöat femtielva meter snö. Ingen bra dag igår i alla fall.

Men, men. Något ska vi väl kunna koka ihop möjligen?

Imorgon är jag som sagt ledig, eller jag ska ta ett tbc prov kl 13.10 och sen ska jag träffa Anna för att börja lite på arbetet. Men jag får en skön sovmorgon.

tjolahopp.

oh sunday morning

Nu har jag lite flyt igen i alla fall. Tar mig upp relativt tidigt på morgonen, idag klev jag upp strax före 9, käkade lite frukost framför nyhetsmorgon. Sen så gick jag faktiskt och la mig igen för att mysa med min älskade man.

Igår kollade vi på melodifestivalen, haha. Fick besök av mamma och pappa som hade varit på bio och sett Åsträälia som pappa uttalar det :) Bjöd på en skvätt kaffe och lite efterätt som jag lyckats laga ihop.
Sen såg jag och Jonas på Braveheart, har faktiskt aldrig sett den förutom några snuttar, riktigt blodig men bra och jag jag grät nästan så jag böjade hulka i slutet. Sen var jag bara glad att jag lyckats se en film på kvällen, UTAN ATT SOMNA! yeeey.

Just nu känner jag mig även rätt nöjd över att jag skrivit klart recensionen på patografin Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist, svt reportern som dog av ALS. Vi har diskussions seminarium på torsdag. Den boken var fruktansvärd att läsa, jag grät och grät och grät, berörande minst sagt.

Sedan så undrade Elina vad LCHF var, Low Carb High Fat. Verkar fungera finfint för min mage redan efter bara ett par dagar. Har ätit efter liknande matvanor förut, men inte lika slaviskt.


Då ska vi se vad som händer till veckan:'

Har föreläsningar till 14.30 imorgon, blir lunchning med emelie.
Ledig tisdag, RING OM NÅGON VILL HITTA PÅ NÅGOT!
Onsdag, börjar halv 9, har HLR övningar och föreläsning på eftermiddagen
Torsdag, information inför VFU:n, hämta ut kläder på nus
Fredag, ledig. kanske öva på KTC. Borde träna lite på att ta blodtryck inför praktiken.

ha en skön söndag!



Nej!

Jag har just städat klart och satte mig ner framför datorn, tänkte lite på om jag skulle läsa igenom lite anteckningar och fick värsta ångesten över skolan. Fan, det behöver jag ju inte ha än, men åndå. Skitjobbigt blev det. Jag började tänka på hur jag ska hinna med allting, vad som kommer på första tentan?? Allt möjligt.

Skärpning!
Egentligen är det ingen stress! Men jag ska nog läsa lite i studiehandledningen, kanske känns det bättre. Snart tänkte jag slänga ihop lite lunch och sedan planera för handling.



Jag blev samtidigt som ångesten över skolan, peppad på fest. Konstigt värre.


Fredag!

Jag har just käkat upp en jättegod smoothie till frukost, fick förslaget från min bok om lchf kokbok som kom i min brevlåda igår. Jättehärliga recept! Min mage har varit helskum nu ett tag, så jag ska väl se om den börjar fungera lite bättre med den kosten.

Bär Smoothie 1 portion

1/2 dl bär
1/2 dl grädde
1/2 dl turkisk yogurt
1/2 dl bubbelvatten

gött.


Annars hoppas jag att Sandra kommer in till stan och hänger idag eller ikväll, vadsom!
Nu ska jag vara duktig och städa och laga lite mat, kanske hinner baka lite inför vårt "kafferep" som vi ska ha på söndag hos Emelie. Haha, blir nog fint det!

Kl 14.30 ska jag hämta mina små systerdöttrar på dagis och vara barnvakt en stund, blir mysigt.

Kanske lägger jag upp lite bilder under dagen, ja.


Spruta nr 1

Jag cyklade till skolan strax före 12 idag, hann fika lite med Emelie och några andra tjejer i klassen. Sen hade vi föreläsning från 13-14.30 och sen lite information om VFU.

Sen fick vi springa iväg på infektion och ta hepatit sprutan, jag tyckte det var roligt, jag blev skönt snurrig! haha
Fan, jag tror att jag håller på att bli förkyld! Men banne mig, jag ska icket vika mig för varken feber eller halsont!
Imorgon har vi "vårddag" mellan 8.30 och 12 tror jag, vi ska prova på hur det känns att bli matad, kammad och tvättad, kan bli rätt intressant. Efter det så är det HELG igen. Underbart.


Vet ännu inte vad som jag ska hitta på i helgen? Är öppen för förslag!

men se där!

tänk så glatt det kan bli av lite träning!
Sedan god mat på iksus fik, sedan kaffe och bulle hos mig.

   

Efter kaffet blev vi smått skumma.
        



Bara så ni vet!







Idag har jag varit på skolan från 9.00-16.30. Lång dag, hade först föreläsning, sedan var vi på KTC och övade på blodtryck, puls, ta blodsocker och hb. Riktigt kul faktiskt. När jag kom hem såg jag också att listan på placeringen av första praktiken också kommit, jag bad en bön om att jag inte skulle hamna på ett äldreboende i typ holmsund....haha. Jag tänkte typ "Var som helst! på sjukhuset!" Jag hamnade på Infektion, är väl helt okej, fast nog blev jag avis på dem som hamnade på Barn! :)
men men, skönt att ha cykelavstånd!

Jonas är fortfarande sjuk, så det blir väl en lugn kväll för oss. Emelie skulle egentligen kommit på middag, men det fick vi ställa in!

Nu blir det ett nytt avsnitt av How I met your mother. Länge sedan!
ha det!


kl 04.45...

galet tidigt! Jonas hade redan hunnit vara uppe en stund, det var nämligen hans första dag på exjobbet idag.
Bussen till övik skulle gå kl 05.35 och eftersom J är lite halvkrasslig så sa jag att jag kunde skjutsa ner honom på nus. Aja, det gick ganska bra att stiga upp, men guud! Sängen har aldrig varit skönare.
Sen när klockan var typ 05.20 så skulle jag släppa av honom, kändes som om det var hans första skoldag och jag en orolig mamma som inte riktigt vill skiljas riktigt än. Haha.
Jag sa igår att jag tyckte att det var jättejobbigt att han ska vara borta så mycket nu, sen så tycker jag hemskt synd om honom som måste stiga upp 04.30....fy!!!


Det var i alla fall hemskt skönt att få komma hem och lägga sig under täcket igen, som fortfarande var varmt! Jag vaknade vi 9.15 och steg upp och satte på en film som jag tankade igår, Ingen kan älska som vi heter den, en vansinnigt gammal film med Isabella Scorupco från 1988. Den var faktiskt mysig.
På tal om film så såg jag Ken Park härom dagen, så fruktansvärt sjuk och äcklig film, jag blev illamående och obehagskänslan gick inte över på flera timmar.







Nog om nu! Det är skithärligt väder idag, önskade bara att det kunde varit + 25 istället, men men :)
Njut.


Det är godare än metmasken!

Kom hem från jobbet för en stund sedan, gud vad det gnagde i mig att det enda dagen som jag jobbar, då är det sol ute! Fan, dock jobbade jag ju bara till 1, men innan jag typ är hemma så är solen på nedgång. När det var lugnt smög jag ut i solen och glassade.

Sandra var bakis idag också, så vi skulle ta en rain check på träffen.bay
Kanske lika bra eftersom jag måste ta hand om min jonasplutt som är sjuk och vek. Han ligger just nu och sover i soffan, lillstackarn.
Annars ska vi nog käka fulmat ikväll och bara ta det lugnt, jag är dessutom ledig imorgon också. Skönt! Ska nog passa på att ordna upp lite saker inför skolan och kanske titta efter om vi har något som ska in eller presenteras snart....

baabye


RSS 2.0