17.26

Jag och Elina har varit en sväng på strömpilen, shoppingen gick bättre idag. Kom hem med 2 ringar, bh och trosa och ett klänningslinne för 50 spänn på Vero Moda som jag fick gratis då pga av de 68 kronorna jag hade kvar på presentkortet där. Finemang!

Nu har jag fått pussa min karl ordentligt, hann inte riktigt med det i morse när han for iväg och skulle hjälpa en kompis att flytta. Jag är inte nådigt klängig idag kan ni tro.
Har gjort iordning en broccoligratäng och en torsk som håller på att bli klar i ugnen, blir nog ett Sopranos till middagen =) Vet inte vad vi hittar på ikväll, blir förmodligen en "vanlig" söndag eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Inte helt fel det heller, mys i soffan och kanske något gott att knapra på. Imorgon går jag tillbaka till rutinerna igen, har faktiskt fuskat lite i helgen men inte alls mått dåligt över det, men det ska bli skönt att börja äta nyttigt och ordentligt nu när skolan kör igång.

Humöret är fortfande lite upp och ner, plötsligt är jag skitförbannad och så irriterad att jag inte vet var jag ska ta vägen (över något som jag inte ens vet vad det är), andra sekunden är jag snäll som ett lamm, gosig och väldigt jag-tycker-synd-om-mig-själv. Less var ordet.

Ha en trevlig söndagkväll folks.
howdie

Skulle ha övat

Ja verkligen, kom på nu att jag ska möta upp några från klassen 08.15 imorgon. Shit vad tidigt, galet! Jag skulle banne mig ha övat på att kliva upp typ 6.30 några dagar i förväg. Men nu är det ju försent. Kommer i alla fall inte njuta av känslan att vilja dö när klockan ringer och att kliva ur duschen skakandes av köld.

Negativa surkastrull, det är jag det. Fråga mig inte när det ska gå över, önskade att det gjorde det för typ en vecka sedan. Nej nu ska jag ta tag i bakningen och fundera över dagens att-göra-lista...

Söndag

Jag har tagit mig upp, känner mig dock väldigt degig som jag gjort typ hela helgen. Börjar bli väldigt tröttsamt. Jag är fortfarande värsta pmsmonstret, har aldrig varit så här förrut....

Idag ska jag försöka få till något bakverk för jag ska bjuda tjejerna på back-to-school fika imorgon, blir najs bajs att träffas igen!
En sak som jag skulle ha införskaffat innan imorgon är ju diverse anteckningsblock, men det får väl bli lite försenat. Nu ska jag käka frukost, sen dega framför tv:n tills jag ids göra något annat.
tjoflöjt

Inte den lördag som jag längtade efter.

Den här dagen var inte alls vad jag ville att den skulle vara. Började rätt okej, men efter jag betala lite räkningar och diverse så insåg jag att det inte alls fanns mycket kvar att shoppa för tills jag får csn till veckan. Vi for i alla fall iväg, valde of course strömpilen då vädret var rätt så instabilt. Jag hittade typ ingenting, jag var sur och Jonas fick ta smällen. Åkte till Expo och för första gången någonsin åkte jag därifrån tomhänt. Tog en sväng till Jysk också där jag träffade på ingen mindre än USA pinglan Elin, från min gymnasieklass! Mycket kul att återse henne :)
Ja, så länge var det ju bara trevligt, men jag kände hur humöret började tryta igen, hungern göra sig påmind och vi satte oss i bilen på vägen hem rätt så trötta och purkna båda två.

Jag har haft en totalknäpp dag, jag är knäpp och jag tycker synd om Jonas som står ut med mig när jag är knäppare än knäppast. Ett exempel när min kära älskade pojkvän skulle ge mig en puss, då börjar jag lipa från ingenstans. Vad är detta?

JÄVLA SKIT LÖRDAG och inget annat.

Gissa vad jag ska göra imorgon?

Jag har försökt tänka på något annat än tentan och tänker då på morgondagen. Jag ska betala hyra + räkningar och allt därtill, sen ska jag banne mig på stan och köpa lite nya kläder. Alltid något att roa sig med, ser jag fram emot väldigt mycket. Jag ska njuta av helgen och inte tänka på skola över huvud taget, det får bli på måndag.

Efter tentan ikväll så jag göra något så roligt som att städa upp här hemma och göra fredagsfint, sen ska det fredagsmysas av högsta rang.

weeeeee

Döden

Usch vad jag vill att det ska vara över, känner mig inte alls säker just nu. Fy i min låda! Saken är ju att det är inte kört om jag kuggar den som mamma sa. Nej det är ju faktiskt inte det, men det blir självklart jobbigt att behöva ha den hängandes. Jag sitter och läser igenom mina anteckningar, men vet inte vad jag ska läsa och ingenting fastnar ju nu, vill bara att klockan ska slå 4 så jag kan köra igång. Sådana här tillfällen ångrar jag att jag började plugga över huvud taget :)

Ni ska snart slippa höra om mitt tjat över den här tentan, i alla fall för den här gången!
Nu önskar jag mig lycka till och ska lägga tankarna på annat håll, nämligen på ett avsnitt Sopranos. Sen ska jag plåga mig att läsa lite och hoppas att tiden går fort!
Tjingballabanan.

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon, har klivit upp före halv nio i många dagar nu och skönt var det. Känns faktiskt helt okej att sätta sig med plugget nu, jag måste ju faktiskt!
Jonas får nog fara själv med bilen på besiktningen idag. Konstigt nog så längtar jag faktiskt till imorgon kl 16 när jag får göra bort den här tentan, blä så less jag är. Går det bra så är det bara att lägga den bakom sig och börja skolan med en lättnad. Går det dåligt, så är det bara att ta nya tag. Haha.

Igår var jag på stan en sväng, mötte upp Sandra och kikade i ett par affärer (min lön kommer ju inte förrän imorgon). Jag köpte 2 tröjor på H&M, lyckligtvis hade jag 50 kr rabatt där så det blev bara strax över 100 kronor.
Sen gick vi och käkade tacobuffé på Balder, mycket trevligt, fast maten var väl sådär....

Snart helg!
puss

Inte druckit en droppe alkohol, känner mig ändå bakis.

Allt är Jonas fel, han var ju som sagt ute igår och ska självklart väcka mig när han kommer hem. Inte bara en gång utan säkert 5 gånger. Ställa tusen frågor när jag knappt visste vad jag svarade för jag halvsov. Jag hade tänkt stiga upp 8.30 imorse, men tog mig inte upp förrän klockan nästan var 11. Jag skyller på Jonas, sen är jag på dåligt humör för att det blev fel med min lön och att det känns som att jag sovit på huvudet.

Men såhär kan man ju inte tänka hela dagen, blir att ta en dusch och sen plugga lite och senare i eftermiddag blir det middag på stan med Sandra och Elina.
Just ja, imorgon ska våran älskade toyota in på besiktning. Men nog tror jag det ska gå vägen....

bye

Livat

Man märker att studenterna kommit tillbaka och att de nya ska insparkas. Verkar vara många som festar ikväll för det är livet här utanför.
Jag själv sitter i soffan och kollar på So you think you can dance, har innan spelat beach. Kul var det!
Jonas är borta på hejdåfest för en kompis som ska flytta till Skåne, så jag har ensamafton ikväll. Funderar på att ta en bad, är osäker på om jag orkar. Får väl se.

Godnatt på er!

Osis

Det här med lönen, jag ringde till lönekontoret i Vännäs och det visade sig att det hade blivit något fel, vad exakt kunde hon inte säga men jag skulle i alla fall få pengarna senast fredag... Tack och lov för det i alla fall.

Pricken över i

Gårdagen var ju sådär, känns mycket bättre idag förutom att jag inte fått något lönebesked. Blev verkligen pricken över i igår när jag tänkte på när fasen lönen skulle komma in på kontot. Och ja, jag vet att den betalas ut den 27:e, men det brukar ju alltid stå utbetalning på nätet flera dagar i förväg tom.
Inte ens idag står det något där, mitt tomma konto ekar verkligen och skrattar mig i ansiktet. Jag slog en pling till jobbet och frågade om det kunde blitt något fel, men jag stod med i lönerna.
Jag får helt enkelt vänta på dagens post och se om jag får ett pappersbesked eller icket. Annars blir det Ida som ringer till löner i Vännäs och gråter över spilld lön.

Annars är det primaliv, har druckit en kopp kaffe med vispad grädde och ätit ett ägg. Ska mysa i soffan ett tag och from kl 12 börja med plugget. Elina kommer till hem till stan idag igen så vi kanske tar en promenad eller något?
Sandra är ju också hemma från sthlm, ska ta och slå henne en pling senare.

Happy tuesday!


Har jag inget bättre för mig?

Nix, har ju inte det. Haha, blir nästan galen på den här dagen. Det enda vettiga jag gjort är att ta ett bad och kamma håret. Jag hatar känslan av att känna sig rastlös och att inte komma på något kul att göra.
Kan jag inte få börja skolan imorgon?

Jag har kollat runt på bloggar till jag vill spy och förbannar folk som inte uppdaterat på en hel timme! Haha. Påbörjat Sex and the city från säsong 1 för typ 7 gången, suttit en stund på balkongen och tittat på folk som cyklar förbi, ätit en jordgubbe, flyttat soffan närmare tv:n för att jag har dålig syn, oroat mig inför tentan på fredag och inbillat mig att jag absolut inte kan någonting om anatomi, önskat att tv:n i sovrummet inte gått sönder så jag kunde ligga där i min självömkan och kolla på någon romantisk film och tänkt på att jag verkligen vill ha en katt, haft själviska tankar om att ikväll verkligen inte var rätt kväll för Jonas att fara och hjälpa till på en inspark för de nya studenterna, när jag vill kramas hela kvällen.
Är jag inte patetisk så säg? =)

Jag får skärpa till mig helt enkelt, ge mig själv en luftörfil och hoppas på att jag har en bättre dag imorgon! Kan ju börja med att plocka undan lite, dra på morgonrocken, placera mig själv under en filt, tända lite ljus och se filmen på kanal 9 som börjar 21.00. Låter som en bra idé.
Önska mig lycka till med detta. haha

God kväll!

Apartamente

Vi anmälde oss på en 3:a på Carlshem idag, bottenplan, walk in closet, stort vardagsrum, utrymme för tvättmaskin på toaletten. Får se imorgon på vilken plats vi hamnar, hoppas hoppas! Den kostade bara 4500 + att hushållselen ingår och läget är ändå helt ok. Inflyttning 1/12 också som gör att vi i så fall slipper betala dubbel hyra =)

Det var ju själva...!

Tyckte att det var en helt okej och bra dag när jag vaknade imorse, det ändrades tråkigt nog snabbt. Är på skitkonstigt humör, J känner dock igen detta. Brukar ske cirka 1 gång i månaden.
Jag kan härmed inte koncentrera mig på plugget alls, nu när jag behöver det som mest. Känner mig rastlös och samtidigt halvdeppad. Ingen rolig kombination blö. Får bli ett försök till plugg senare idag eller ikväll innan jag somnar helt enkelt.

Blir inte bättre av att jag fuskat som sjutton, när jag plötsligt kände att jag var sugen på chips. Vi kan säga att en gång är ingen gång.
Nu ska jag försöka bli på bättre humör....

Morsning

Usch imorse vad jag minsann trött när jag vaknade, pallrade mig upp strax efter 8. Kikade upp på balkongen och vansinne vad kallt det var i luften då. Är det inte höst så säg.

Vi har käkat frukost, ägg med tonfiskröra och sett Sopranos på morgonen och nu har jag motsträvigt satt mig vid mina älskade anatomiböcker. Börjar bli rätt less på det där nu alltså. Annars får vi väl se om det händer något kul idag....
tjing.



Nähej, det gick icket!

Vi skulle ju som sagt se The Hangover, men det visade sig att kvallan var att sämsta sort, så det slutade med att vi började kolla på Matt Damon filmen på 4:an. Ja, eller inte hela. Vi såg till nyheterna, sen så har vi varit på en kvällspromenad som vi sa att vi absolut skulle hinna med. Filmen fick alltså lida.
Nu ska vi avsluta denna söndag med ett avsnitt Sopranos, sen blir det bingen.

Har tänkt oss upp tidigt imorgon, eller likamed vanlig tid för mig som stigt upp tidigt nu hela helgen och flera dagar därinnan till skillnad från vissa personer (läs Jonas). =)

puss och god natt.

Kliar i fingrarna!

Jesus Amalia, jag är så vansinnigt shoppingsugen just nu. Längtar verkligen till i veckan då jag får min lön, då ska jag unna mig några nya plagg inför hösten.
Något positivt vad i alla fall att vi tvättat idag, därmed har jag nu faktiskt kläder att ta på mig. Har gått omkring i pyjamasbyxor och ett fult linne nu i allt för många dagar!

Vi har tänkt att se The Hangover nu, får hoppas att den är sevärd, eller åtminstone kul =) En kopp te skulle inte sitta fel heller!
Sen måste jag medge att jag inte pluggat ett dyft i helgen, har känt skönt. Men nu är jag som sagt inne på upploppet och har jag en gnutta disciplin i kroppen så blir det första prioritet resten av veckan. (OBS dagtid) Haha.

Ha en skön söndagkväll!
Hejs.

Tacoskal av cheddarost

Vi var sugna på att göra tacos till middag idag, jag funderade på vad jag skulle ha som "bröd" och kolla lite recept på nätet.
Hittade det här:

Tacoskal av cheddaost

Riv cheddarost och smält den på medelgod värme i en liten teflonpanna.
När osten börjar smälta ihop till en "pannkaka" vänder man den och steker den gyllenbrun även på andra sidan.
För att få tacostuket på "pannkakan", kan man vända den över en stånd för att vika den.

Busenkelt!

Spännande att prova!
Nu ska jag återgå till tvätten!


Sunday Morning

Idag är det alltså söndag, helgen går alltid fort, dock så känns alla dagar som "helg" när man är ledig. Skolan börjar nästa måndag och det känns faktiskt skönt!
Igår var vi och spelade Rappa Kalja och Uno hos Anna och Martin, hur kul som helst det där rappa kalja. Minns inte när jag spelade det sist. Måste ha varit något nyår för typ minst 10 år sedan....Vi kom isäng vid 02 och jag steg upp 9, jag vaknade exakt samma tid som föregående 3 dagar, 07.57. Vad är dealen? Skitskumt.

Igår spelade Coldplay i sthlm, jag är såklart lite ledsen för att jag inte såg dem. Det gjorde däremot min vän Sandra och vad är det jag hör! Hon tog på Chris Martin? Måste höra mer om detta sen!
Idag ska vi ta tag i det gigantiska tvättmonstret som vi har, jag ska väl även försöka plugga, 6 dagar kvar till tentan.
J ligger fortfarande kvar i sängen den tröttfisen, ska låta honom sova ett tag till.


För ett par dagar sedan fick vi inbjudan till 30årsfest nummer två, nu är det min systers sambo som fyller år. Det blir bastuflotte först, sen käka här i kvarterslokalen. Den 19 september bär den av, lite tråkigt att det var samma datum som jag och J firar 1 år tillsammans men vi får väl fira där istället :)
Tjaloom.

Bra grejer

På måndag är det 14 dagar sedan jag började seriöst med lchf igen. Jag gav det inte lång tid förra gången. Jag är mycket nöjd måste jag säga! Det är lätt att man blir less på att äta så pass fett hela tiden, men man vänjer sig och egentligen måste man bara ha lite fantasi i sin matlagning. Jag har blivit mycket bättre på att laga rätter från grunden och ta tid för bra ingredienser i maten.

Det märks inte bara i och med att min mage fungerar toppen, jag känner mig piggare, har inte varit sötsugen alls, äter regelbundet, inget småätande alltså och det har även gett resultat på vågen. Har tränat som vanligt, tagit några långa kvällspromenader typ och varit på gymmet några gånger. 
Lchf är ingen direkt diet utan snarare ett normalt sätt att äta, vilket gör att jag kommer fortsätta med det här så länge jag mår bra eftersom det funkar så pass gött för mig. =)
(Jag brukar dock fuska ibland med lite för mycket jordgubbar =) )


Vi har s.k "Iksuat"

Självklart förstår ni att vi tränat.
Jag var ruggigt duktig och klev upp 08.20 (på en lördag), var vaken och kände mig pigg helt enkelt. Måste bero på att jag sover så bra om nätterna nu för tiden och ställt tillbaka dyget. Elina tyckte visst att det var jobbigt att kliva upp, så hon var senfis.

En sak som jag borde ha lärt mig, är att aldrig prata med pappa min om saker, för det första för att han aldrig för vidare det jag säger till mamma + att han aldrig vet någonting. Så sen när jag pratar med mamma fattar hon ingenting när jag börjar prata om fikat jag skulle bjuda på idag osv...knäppis. Äsch, jag slapp baka i alla fall!
Nu kurrar min mage järnet, har typ ingen mat hemma. Känns ofantligt stabilt.

Vet faktiskt inte vad vi ska hitta på en lördag som denna, kom gärna med förslag.
tjing

Is i magen

Det är jag fruktansvärt dålig på, att ha is i magen alltså. Men vi bestämde oss i alla fall för att tacka nej till lägenheten på Nydalahöjd och hoppas på någon bättre.....får se vad som kommer ut på måndag helt enkelt.
Vi är dock inte ledsna för det, vi trivs ju rätt bra där vi är =)


Nu blir det fredagsmys, tänkte se en film på 5:an kl nio + lite jordgubbar och grädde. Inte helt fel!
Tjolahopp!

Gamla godingar

Åh, jag sitter och kollar på lite gamla klipp på youtube. Vilken nostalgi!

Alltså, vad hände med program som Kär och galen, Sikta mot stjärnornaEn fyra för tre, Sally, Huset fullt, Snoken, Tre Kronor, Baywatch, Söndagsöppet, Bullen, Mitt så kallade liv, Blossom.....?
Och julkalendrar som Sunes jul, Jul i kapernaum, Mysteriet på Greveholm (personlig favorit!), Teskedsgumman, Trolltider...
Ja, det är i alla fall mycket roligt att kunna kolla tillbaka på dessa fruktansvärt bra kvalitetsprogram, för visst var det bättre tv förr?

         


Jada, jada

Jävla lägenheter, den vi tittade på igår var ju faktiskt bra så den tål absolut att fundera på. Men annars, vi går varandra på nerverna när vi ska söka. Blööö

Idag ska jag ta och plugga ett tag, sen blir det att fredagsstäda, får se vad helgen har att erbjuda.

soundtracks

Sitter och pluggar och lyssnar på lite olika soundtracks, bla från Titanic, Pearl Harbor och Gladiator och mycket Enya. Bra pluggmusik måste jag säga.

Skickade ett mess till Elina också om träning idag, men hon är visst för fin för att svara :)
Jag ska väl fortsätta med det jag gjorde, kanske fixa nå käk. Sen blir det ju lägenhetstitt ikväll också...
Hallah 

Hoho, who´s there?

Jag ringde till killen som bor i lägenheten som vi kanske ska ta nyss, det var roligt. Haha, han lät som en liten kuf, ska i alla fall dit och kika imorgonkväll. Blir spännande, hoppas den är fiiin!

Annars, jag och Elina har varit på gymmet och svettats, sen simmade vi. Dock inte länge, blir så fasligt tråkigt i längden, vi slog oss istället ner i bubbelpoolen och chillade ett tag.
Jag och Jonas gjorde hamburgare till middag, jag har verkligen vant mig vid att inte äta bröd, så det blev sallad istället men lika smarrigt. Vad ska ske nu då, känner mig lite rastlös. Har nästan slutat se på tv, jätteskumt. Kan bero på att jag istället sitter vid datorn eller gör något annat och jag som var en sådan serienörd! En till orsak kan ju även vara att det bara är kassa program nu på sommaren.....möjligtivis.

Längtar till kvällens promenad, sen ett självklart avslut innan sängen; Seinfeld. Vad annars?
Bada bing!

Kuul

Wee, mina foton har kommit, blev underbart fina.
Nu fattas bara ett fett fotoalbum så skall minnena bevaras!

Holabandola

Vet ni vad, vi kom etta på lägenheten vi anmälde oss på igår!
Nu funderar vi bara hur vi ska göra, vi ska självklar titta på den först, men sugen är jag! Sen är det ju annat som ska funka också, har ju 3 månaders uppsägningstid från den nuvarande och ska kolla hur det blir eftersom det är inflyttning 1 nov.

Just ja, hoppas fotona jag framkallat kommer i brevlådan idag!

Nu ska jag ta tag i plugget
Tjing

Vill, vill, vill!

Nu börjar det äntligen komma ut lite bra lägenheter på bostaden! Har anmält oss på två på Nydalahöjd, 2or.
Får veta imorgon hur det ligger till och jag håller tummarna! Många som anmält sig, men man måste ju ha lite tur.

Nu är jag flyttsugen!

Tisdagskul

Jag vaknade i en bra tid i morse, runt halv nio steg jag upp och ställde mig och lagade lchf pannkakor. Blev riktigt bra faktiskt! Stekte ett par ägg, tomater och rostade mackor till Jonas. Är jag inte snäll så säg.




Sen vid tolvtiden tittade Sandra förbi och jag bjöd på lax, sallad och broccolimos.  Sen stack vi ner på stan och Sandra införskaffade en finfin vattenpipa. Var inne en sväng på H&M, men pank som jag är så ville jag bara gråta av att "fönstershoppa". Fick dock 50 kr från H&M i brevlådan i morse, men hittade inget att handla ändå. Ack. När vi kom hem så provrökte vi och den fick helt klart godkänt!


Kan tillägga att jag blir en smula less. Snart handlar jag en snusdosa
 

Långpromenad

Jonas och jag har precis varit ute på en jätteskön kvällspromenad. Vi gick runt universitet, ner mot sjukhuset, runt tunnelbacken och ålidhem och tillbaka hem. Skön sträcka det där, sen försöker jag lära Jonas att powerwalka, det går ju sådär :)

Nu sitter vi i soffan och eftersvettas lite mysigt, ska faktiskt ta oss isäng i lämplig tid ikväll och upp imorgon före nio i alla fall. Men först, Seinfeld.
Kazaam.

puh!

Har käkat lite middag, det blev kassler med champinjoner och sambal oelek (haha, kan ej få nog) och broccolimos. Blev totalt smockad av det alltså.
Well well, Jonas blev så slut så han tog en powernap, jag ska nog ta och väcka honom sen stöka undan lite grann.

Imorgon kommer min kära Sandra!
puss

avvikelserapport

Lyckades plugga en stund, sen blev det avvikelse på mig. Började fippla med en massa recept istället, håller ju på att ordna upp en härlig samling.
Jag ska hoppa in i duschen, sen åker vi och handlar, dags för storhandling numero två den här månaden!

tjing!


God morgon

Känns som att vi bara sover och sover hela tiden, haha. Kan vara för att vi har vänt på dygnet, måste börja vänja mig att stiga upp tidigt då skolan börjar snart.

Igår kväll syndade jag lite, har halvdåligt samvete idag. Men samtidigt måste man ju få unna sig saker, bara det inte går till överdrift. Jag steg upp för kanske 30 minuter sedan med ett ryck, fick på något konstigt sätt för mig att klockan var 12, måste ha drömt precis innan jag vaknade. Konstigt i alla fall, dock skönt att klockan inte var mer än 9.20 =)
Kommunen håller på och klipper buskar runt tomterna och det känns knäppt när det står 3 pers på ens gräsmatta och diskuterar buskarna, precis utanför fönstret. Så jag gick och gömde mig hos J en stund som fortfarande låg kvar i sängen.
Jag ska ta och städa undan lite i köket, kanske fixa något ätbart sen efter 12 är det väl plugg som gäller. Mycket underhållande.

hej.

filmkväll?

Ja, våran fimkväll igår utvecklade sig till något helt annat! Istället för att vara här så drog vi oss tjejer hem till Emelie på teg. Fixade ihop kotletter med sambal oelek, zuccinigratäng och en ofantligt god sallad. Sen blev det balkongen för hela slanten, grönsaker och dipp, rosé, vattenpipa och en massa snack.
Trevligt värre i alla fall, och fasen vad det togs foton! Kvällen avslutade vi på TC, träffade många kända ansikten och hade det allmänt mysigt.

Tack för det!

Jag och Jonas avrundade kvällen kl 01.30 med ett soppe, självklart somnade jag. Sen vaknade jag av att jag fick senadrag i båda vaderna, jag ville dö.
Idag är jag en smula trött, har bestämt mig för att göra absolut ingenting vettigt. Skönt!

Pollo don Corleone

Igår när jag kom hem så hade som sagt J lagat ihop en jättegod middag.

Pollo don Corleone

Antal portioner: 4

Ingredienser

4 4 kycklingfiléer
100 100 g färsk parmesanost
salt och malen vitpeppar
200 200 g tagliatelle, gärna färsk
100 100 g soltorkade tomater
2 2 schalottenlökar
1/2 1/2 liter kyckligbuljong
3 3 dl rött vin
2 2 msk olivolja
2 2 vitlöksklyftor
svartpeppar från kvarn
1 1 msk arrowrot eller maizena


Gör så här

1. Sås: Skala vitlöken, skala och hacka löken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Fräs lök och soltorkade tomater i olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöken. Rör om så att det inte bränner fast, löken ska mjukna men inte ta färg. Häll på buljong och rödvin och koka ihop till halva mängden. Red såsen med arrowrot utrörd i lite vatten och krydda med svartpeppar. Håll såsen varm.

2. Sätt ugnen på 250°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, krydda med salt och vitpeppar och hyvla den färska parmesanosten över så att den täcker filéerna. Ungsstek kycklingfiléerna i ca 10 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera på tallrikar med såsen underst, däröver pastan och överst kycklingbrösten fint skurna i fem, sex bitar på snedden.


Vi drack ett rödvin till som heter Cicero, passade hur bra som helst till kycklingen.


fint värre

Har med spänning kollat igenom alla foton från igår, det var riktigt roligt och fina foton som känns kul att ha kvar!
Här är några exemplar på mig och min extremt vackra kusin Elina.
















Jag har hunnit spela lite brännboll på ängarna, nu ska jag och min älskade sambo avjuta en italiensk kycklingrätt som han slavat ihop. Underbart.
Gokväll!

Ny dag

Har sett två episoder Soppe, vill se ett till men nu är det dags att köra igång med dagens sysslor. Jag ska såklart plugga, vad annars? Ska väl ta och läsa en timme, sen laga ihop lite lunch. Jag har även blivit tvingad till att spela brännboll i helgen, så det var visst träning kl 18 ikväll. ....

Igår hade jag en väldigt trevlig dag tillsammans med Elina och Sandra, ser fram emot att ta en ordentlig titt på fotona vi tog!
Adjöss

God morgon

Vaknade strax före 10 i tron om att klockan var 8, J sa ju att han skulle ställa klockan. Vilket han också hade gjort, men jag sov visst över den och han valde som vanligt att trycka på snooze hundra gånger till. Aja, ingen skada skedd, men nu hinner jag ju inte plugga på förmiddagen, stackars mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag bege mig till vby och Sandra!

Ses!

Hur vore det om man kunde vara nöjd i 5 minuter?

Jag vill ändra, ändra, ändra och ändra. J blir totalt knäpp på mig, tror att det är något allvarligt psykiskt fel.  Kanske är det de också, vem vet.
Men vad är grejen! Kan inte vara nöjd med hårfärg i mer än en kvart, kort? långt? Måste möblera om hela tiden, ändra mönster och färg stup i kvarten. Mycket störande må jag säga. Det måste ju grunda i någonting, kanske är jag i behov av hjälp....:)

Tankarna kommer oftast när jag är ensam, har tid att tänka en massa och vill förändra saker och ting. Jag får ju ge mig. Fast samtidigt, är det negativt att vilja förändra saker, byta stil osv? Kanske inte, jag tycker ju på ett sätt att det är roligt att se olika möjligheter och vara kreativ, men när det gäller hår så lär det väl falla av snart. ha ha
Nej, jag tror jag nöjer mig med att måla naglarna i ny färg ikväll.


En bra sak som jag definitvt ska ändra till nästa månad är mitt smink, allt det gamla ska bort och det är mineralsmink som gäller. Ser jag fram emot!
Godnatt

vi skippade nattpromenaden

Klockan började närma sig 23 igårkväll och vi ville se Seinfeld så vi skippade nattpromenaden och kokade istället lite grönt te och satte oss med tända ljus på altanen. Inte helt fel det heller.
Vi vaknade kl 8 imorse, drog oss dock till 9. Har läst lite ur min nyinköpa Solo tidning som jag unnade mig igår, ska strax sätta mig bland anatomipapper och få lite plugg gjort innan det blir surströmming.

Annars inget nytt.

spara/slösa

Jag är definitivt en slösa, men det ska det bli ändring på. J har varit gullig och hjälpt mig med att sätta upp en budget inför kommande månader, känns himla spännande och förmodligen så kommer det vara hundra gånger lättare att hålla reda på saker och ting.
I eftermiddags tog vi en sväng ner på stan och öppnade ett gemensamt sparkonto, här ska det sparas så vi har råd med en resa nästa sommar! Tog även med våran pengaburk och satte in.

Väl hemma så var vi så hungriga så vi båda var spyfärdiga, lagade snabbt ihop en ceasarsallad och bänkade oss framför soppe! Vi kör lätt maraton på den.
Jag börjar känna mig lite sugen på något, ska nog ta och tina lite jordgubbar att mumsa på...
Händer imorgon då, jo det blir tidig uppstigning så jag hinner plugga lite innan jag åker till vby och hälsar på Sandra, sen blir det surströmming i vfors. Inte för att jag någonsin skulle stoppa i mig surströmming, jag käkar fortfarande "barnmaten", brukar i regel vara potatis och varmkorv =) Ska komma ihåg att ta med kameran.

gokväll

Yada Yada


Dagen före

Igår vaknade jag och insåg att det absolut var tid för bettnäs, fick med mig Camilla och vädret kunde inte vara bättre. Träffade även Elina som var där med våra kusiner. Vi njöt av solen och doppade oss i havet. Hur skönt som helst.
Åkte väl därifrån kring 3 och jag skjutsade Camela till jobbet, sen hem och duscha + fixa kycklingen till spelkvällen. Käkade en mycket god middag hos syster, hade skitflyt i poker vilket resulterade att jag vann. HA HA! Det bjöds på goda drinkar och vi hade mycket trevligt. Jag och J fick skjuts hem kl 1 och sen kände vi oss så pigga att ett Sopranos inte skulle sitta fel. Självklart så kan jag i princip aldrig hålla mig vaken så jag slumrade till lite då och då...

Idag, nyss uppstigen, blir det nog väldigt lugnt. Känner mig faktiskt lite dagen efter, säkert från solen igår och drinkarna. Ska strax styra lite pastasås till lunch och sen nog bara slappa idag. På söndagar får man.

tjing!

...Det är dags för fredagsmyyys

Ja dra mig baklänges, en viss person hade ställt kl på 8 men inte ringde den rackarn. 9.30 vaknade jag och undrade var klockan var och sen när jag insåg att jag ändå sovit längre än jag tänkt så var det väl lika bra att dra sig en stund till. Ovanligt värre. Men ingen skada skedd igentligen, dock är det sjukt fint väder idag.

Vi tänkte först dra oss till nydala och bada i poolerna, men det känns lite stressigt nu. Ska hälsa på mormor på sjukhuset och sen ikväll, hör och häpna ska jag rida! Haha, helt sjukt. Det hela började med att syrran fyllde 30 och eftersom vi syskon alla ridit när vi var yngre (innan jag började ogilla hästar för deras oförutsägbarhet) så var det ju en rolig sak att göra som födelsedagspresent. Men vi ska visst rida på snälla hästar har jag hört, haha.
Ja men i alla fall, istället för bad idag så ska vi ta itu med gräsmattan som definitivt behöver klippas och jag bör sannerligen ta itu med mina blommor som ser katastrofala ut. Jag ska INTE ha blommor har jag ju sagt!


njut av vädret gott folk.

Gah

Någon går mig riktigt på nerverna idag, jag behöver inte två mammor.

Tokryck

Fick värsta rycket och kände inte alls för min gamla design, blev dock inte mycket bättre nu. Men skitsamma. Ville ju visa mig från min absolut bästa sida med en ny pressbild också. Min snyggaste pose ska ni tro.

Har tvättid om cirkus 27 min och jag tror att det är bäst att jag gör den s.k sorteringen för att spara så mycket tid som möjligt.

Sol i sinne, brun inne

Jag vaknade strax innan kl nio i morse och då var jag minsann som vanligt igen. Kände mig frisk som en nötkärna. Fasen, det är konstigt det där. Dessa "enkvällsfebersymptomen" jag har ibland. Aja, bättre det än att vara snorsjuk i flera dagar. I alla fall, när jag steg upp så sken solen, då tänkte jag direkt att vi skulle fara till havet. Men det sket sig, blev bara molnigt.....
Kanske var det lika bra, jag måste ändå plugga, så nu sitter jag här och läser på om reproduktionsorganen. Mighty fun, eller inte.

Imorgon verkar det bli en sväng till Nolia, Js mamma + sambo kommer ner från Luleå och ska kika lite. Nu ska jag fortsätta vara duktig ett tag och sen ska jag tvinga J och mig själv att storstäda. Det blev inget sist.
Tjiao.


vem gav mig feber?

Det kan man ju undra. Det är i alla fall skit, ont i kroppen har jag och tycker allmänt synd om mig själv. Sen så får man äta glass när man är sjuk. J har cyklat iväg på affärn och inhandlat proviant.

p.u.c.k.o

Ja, vad är klockan? 10.50. Inte alls som jag tänkt det. Jag är verkligen sämst. Blev rätt sent igår eftersom vi gick på en mysig nattpromenad. Knappt en människa ute, mörkt, fin belysning runt universitetet, när vi kom hem fastnade vi (jag) framför typ "hemsökta hus" eller vad det hette. Jag gillar sånt.

Jag ställde klockan på 9 i morse, men det gick inget bra alls. Självklart har sängen aldrig varit skönare, så jag sov lite längre. Medförde dock att jag vaknade som en surpul och blev arg på J för att han inte väckt mig....nu har jag ätit lite cornflakes för att vakna till lite. Det blir nämligen plugg from kl 12.00.
När jag känner mig färdig så tänkte vi hjälpas åt att grovstäda. Fun fun fun.

Tjohej

spontant sådär

Igår vankades det förfest hos Camilla på grubbe, jag hade förväntat mig tjejkväll men ack så fel jag hade.
Vi tog oss i alla fall ut på tc några timmar senare, mötte upp sötemsi och hennes vänner, riktigt trevligt kväll!

Väl hemma, möttes jag av 3 grabbar totalt inne i Little Big Planet. Nog är det kul, men det finns väl gränser? =) Jag tog en macka, sen tackade jag för mig och somnade 3 sek senare. Vaknade inte ens när J la sig. Vaknade dock upp lite halvbakis, kanske hade det något med bålen igår att göra?
Jag är hungrig och vill verkligen ha en kebabtallrik just nu, men vi är ju "nyttiga", så det går ju absolut inte. Får väl smaska på ett salladsblad, pfft.


Sitter nu och lyssnar på underbara Anthony & The Johnsons, som jag glömt bort! Fantastisk musik. Har även nu på morgonen kikat upp lite låtar från Public Enemies som jag mer än gärna skulle kunna se igen.
Vad ska vi hitta på nu då? J skulle egentligen skjuta Paintball, men pga av regn så blev det inte av. Som sagt är jag HUNGRIG!
Vi får i alla fall tårta hos farmor som fyller år idag. Alltid något.
Då kan vi komma fram till att det är söndag igen, ny vecka, en dag närmare tenta. yiiiah. Inbillar mig att jag även har andra problem, hur knasigt det blir, borde jag oroa mig?
puss

Vadå helg?

Igår såg vi Public Enemies med Jens och Emma. Sjukt snygg film. Johnny Depp var en gud som vanligt!
Sen åkte vi hem till vårt sällskap och spelade Finans i typ 4 timmar, kuligt.

Jag vaknade upp kl 09.10 i någon sorts halvstressig ångest, att jag har saker som jag måste ta tag i men som jag inte vill göra. Det förstör typ de flesta dagar, men då kan man ju också fråga sig varför jag bara inte tar tag i det?! Lathet?
Jag har i alla fall en riktigt dålig start på dagen, när jag skulle äta grapefrukt till frukost så jäklades den med mig. Det bara kladdade och sprättes fruktsaft överallt, tillslut gav jag upp. Jag har även en härlig fuldag idag, det är ju riktigt kasst. Sen kommer jag på att det är LÖRDAG! Det är ju för tusan helg och jag sitter här och surar. Det är mulet skitväder, jag vill bara sitta framför datorn hela dagen, jag vill inte plugga, kanske kirrar jag det ändå om jag startar på "riktigt" på måndag? Haha, hör ni hur patetiskt det låter gott folk?
1 augusti idag, fortfarande borde det vara en massa sommar kvar! Jag börjar skolan igen den 30:e. Har tenta 28:e som kommer gå finemang, ibland får jag den positiva känslan som ger mig lugn. Då skjuter jag en dag på plugget, som nu har blivit till kanske 2 veckor. Men det kommer att gå.

Nu ska jag försöka ta mig ur min jävliga lördagsdepp.
Bye

RSS 2.0