Gammfilm

Jag har just sett klart Vinterviken, har inte sett den på många, många år. Riktigt mysig film!
Annars då? Inte så värst mycket faktiskt , jag ska ta en stärkande dusch tänkte jag och sen laga middag.
Laxfilé med potatis och romsås står på menyn idag.

Jag ska försöka ta mig på gymmet ikväll också, sablarns vilken svacka jag har nu. Haha
Jaja, senare!

back to?

Usch vad lätt det är att hamna ur fas. När det blir helg och man bara vill ligga och slappa i soffan, visserligen måste man ju få göra det också, men man får så dåligt samvete. I alla fall jag.
Allting blir lättare när snön har smält och när man känner vårsolen mot ansiktet! Så snälla, inge mer snö nu.

Jag kommer ihåg vad jag bestämde mig för 1 månad innan min födelsedag förra året, jag ska göra precis samma sak i år.  Dessutom är mina förutsättningar hundra gånger bättre den här gången!
Yihaah.

Söndag

Guud vad skönt sängen var imorse, men jag hade lovat att skjutsa Jukka till flyget kl 10.15 så det var bara att stiga upp. Det tog ju typ 10 min att skjutsa, men kändes ju inte lönt att lägga sig i sängen sen igen...

Igår tog jag och J det bara lugnt, käkade popcorn, kollade på robinson, släckte ner alla lampor och tände ljus, såg fotboll och sen så blev vi trötta och slängde oss isäng.
Jag vet inte vad vi ska hitta på idag, kanske göra absolut ingenting? Det snöar! Vilket för att jag inte vill sätta min fot ute något mer idag, vad hände med våren som kikade fram där ett tag!!! Hell.
Min mami kommer i alla fall och ska äta middag idag, blir finemang.

Young love

Har just käkat en sen lunch, kycklingsallad & jordgubbar till efterätt!
Blev lite sent eftersom jag var i full sjå med att städa, var fruktansvärt dammigt här, sen så är det ju alltid skönt att ha det rent och fint inför helgen. Jag kan också tycka att det är ganska schysst att städa, sätta på lite p3 och så.

Jag och J ska ju till Martin och Anna ikväll, dem har även en 5 månaders lite flicka, Tilia, tänkte åka en sväng på Strömpilen och hitta någonting till henne.
Annars blir det nog bara chill och några öl ikväll, känns bara fint.
Sen gillar vi solen, samt  Moto Boy idag. Najs Bajs.
Det var ju Ume Open i helgen, tråkigt att jag inte alls har ekonomin till det, men jag tänkte just på vad vi gjorde förra året. Haha, herregud alltså. Då var det fest hos Markus, vilka tider!

Well, ha en underbar fredag, för det ska jag ha.

Skillnaden mellan skola & jobb

God Afton!
Igår hade vi ju som sagt tenta, vilket resulterade i sushi på sushi bar med Kickan, Sara och Katarina. Kan tilläga att det var min first time, sushin alltså. Tycker det där med rå fisk är lite sisådär, men det var faktiskt helt okej! Så det blir säkert käk där någon fler gång.
Sen drog vi en sväng på olles där vi skulle möta upp några andra klasskompisar, men det var så jäkla fullt att vi gick på Pipes istället. Turligt nog så var det onsdags Pop quiz med liveband och grejer. Kul hade vi! Stötte på min kära kusin Elina i baren och Fredrik, det var otippat. Hade inte hunnit snacka med henne efter hon kom hem från fjällen...
Ja, runt 21.50 gick vi tillbaka till Olles och tog plats med klassfolket, fulade oss en massa.
Blev en ganska tidig kväll, vi for hem vid 23, men det kändes helt lagomt!

Snodde ett foto från Emsan, så här kul brukar vi ha det!



Imorse var det en smula tungt att stiga upp faktiskt, kan inte förstå varför =)
men fick en sovmorgon eftersom vi inte hade registrering för den nya kursen förrän kl 13. Riktigt tråkig kurs just nu, men det är bara att bita ihop.

Angående rubriken på dagens inlägg så kan jag nämna att ekonomin inte är som den var. Fick ut ungefär dubbelt när jag jobbade. Känns lite småjobbigt, samtidigt så kan jag ju jobba mer, men har inte lusten eller orken till mer än skolan och att samtidigt få känna av lite fritid.
Så, det blir snåla månader nu fram till sommaren så jag har lite pengar sparade. Ska börja med att alltid göra matlådor till skolan (brukar vara väldigt duktig men), samt börja med kaffetermos, jag menar det kostar 6 spänn för en kaffe på uni, jag brukar dricka minst två/dag och ja....räknar man på det så blir det rätt mycket till slut. Samma sak med att klädinköpen kommer att bli betydligt mindre framöver, kommer att bli ett prov för min del eftersom jag verkligen inte har någon ekonomisk ådra!
Man kan ju inte sluta leva, som Jonas säger, men jag måste nog inse mina gränser. Känns spännande! haha
Önska mig lycka till!


Imorgon så är jag ledig, tänkte sätta mig och komplettera lite på arbetet.
Sen blir det pizza & öl hos Anna och Martin. Finemang.
Tjing!


Dagen före d-day

Idag blev jag bjuden på en väldigt god lunch hos Emelie, potatis, lax, broccoli och långa gröna saker :) haha
Sen stack vi på Café Station och pluggade, tyckte vi var duktiga. Lyckades dricka en massa kaffe också.
Nu är det bara att visa våra skills imorgon. Ska bli så skönt när det är bortgjort!

Min kära syster Pernilla ringde nyss och frågade om vi skulle på Punch out ikväll på iksu. Haha, jag kan ju inte dra mig ur längre, känns lite läskigt, men blir säkert kul! Skönt att ta en paus från pluggandet också!

Nu: mat.


Dagens

I morse hade vi seminarium med inriktning opponentskap. Jag kände mig väl inte alls särskilt förbered, men tänkte att det nog skulle kännas bättre när man väl kommit igång. Anna, min opponentkamrat dök inte upp idag. Jag tycker att hon i alla fall kunde ha skickat ett sms eller hört av sig, men men, man kan inte få allt här i världen!
Jag genomförde det och fick faktiskt bra feedback från våran huvudhandledare, så det kändes jätteroligt!
Sedan så fick vi även kommentaren på själva arbetet, i fall man skulle behöva komplettera något.

Jag lunchade med Emelie och sedan satte vi igång med tentaplugg, skönt och roligt att plugga tillsammans med någon!
Vet faktiskt inte riktigt vad jag känner inför tentan, lite spänd eftersom det är den första och det gör väl att man känner lite press på att inte kugga. Jag känner även att jag kunde ha börjat lite tidigare med pluggningen, men samtidigt så har det varit mycket andra uppgifter. Till nästa gång får jag se till att planera lite bättre och vara strukturerad. Känner mig ändå nöjd över de andra seminarierna och de 3 extrapoängen.
Nu blir det råplugg resten av dagen och imorgon är jag bjuden på lunch hos Emsan, sen blir det nog Café Station för oss, självklart i syfte att plugga & fika lite emellanåt. =)
På torsdag så är det bara att ta nya tag med en ny kurs!

puh, måste käka lite mellis tror jag, är helt slut.

Dagen före måndag

Alltså, söndag. Jag slocknade väl vid 01.40 snåret igår efter en kväll på TC med Camilla och Emma. Vi tog några glas vin hos Emma, skvallrade och hade trevligt. Jag tror att alkoholen tog oss ganska snabbt igår, länge sedan jag var ute och idag minns jag varför :) Det var väldans mycket folk på tc, vi provdansade Club Zoo. Finfin musik för alla som gillar Indie rock/pop!

Sen om ni ser fotot i bakgrunden på väggen bredvid baren, detta har vår kära vän Johanna fotat. Läckert värre.


Nej, jag tror jag ska mysa en stund med J. Sen så måste jag verkligen plugga idag! Fundera även på att ta kanske en promenad ner på stan idag för att hämta bilen hos Emma.
Ha en skön söndag!

grått väder

Men ändå har jag världens sug efter att fixa lite lockar i kaluffsen, smeta på mascara till tusen och en skvätt rött läppstift, röda naglar och höga klackar och ett stort glas vin. Är jag konstig?

Det dumma är att jag verkar vara ensam om den här saken!
Så tråkigt.

Och så var det helg igen

Jag har haft en ganska bra vecka, lämnade in arbetet i söndags, sen har vi lyckats genomföra en hlr exemination och en redovsningen. Check, check check!

Igår hade vi myskväll, lagade god mat och tittade på Slumdog Millionaire. J hade dessutom köpt rosor till mig, hemskt gulligt. Sen nämnde han att han aldrig köpt rosor till någon av sina ex, då kände jag mig en smula mer speciell, hehe.
Jag kom även igång med tentaplugget igår, skönt faktiskt att få tummen ur. Imorgon blir det nog plugghäng med Emsan och Faw på något bra café!

Nu har jag sovit, legat och dragit mig i flera timmar haha och tillslut sitter jag återigen här i berget av anteckningar och litteratur. Äter samtidigt frulle som bara består av jordgubbar, götta. Dags att fortsätta!



Bättre humör

Idag i den härliga vårsolen tillsammans med Emsan och Faw!





Jag och Jonas har 6 månadersjubileum idag också, se på fasen!

Good times

Idag så exeminerades vi på HLR, det gick ju vägen. Skönt!
Sedan åkte jag hem till min syrra för att vara barnvakt på eftermiddagen. Oj så mycket skoj vi har haft, här är resultatet.

        

                           

Otroligt mysiga ungar! Jag försökte plugga lite, vilket nästan var helt omöjligt. Det var ju dock roligare att leka så....
Åhh, var lite sugen på att fara med några klasskompisar på afrodansen nu kl 17, men det för bli en annan gång!
Nej, nu blir det lite förberedelse inför morgondagens redovisning, yeep.

Patrik 1,5

Ja den tänkte jag passa på att se när Jonas är i övik, han gillar inte kärlekstrams, haha.
Sen ska jag vara duktig och städa lite grann, det blir snabbt stökigt.......

Vi spelade in filmen idag till videofilmsseminariet om sänglägeskomplikation på torsdag, skönt att få det bortgjort! Jag passa på att skriva sammanfattningen då också.
Imorgon tänkte jag öva lite HLR inför exeminationen på onsdag, läskigt känns det och jobbigt.
Annars undrar jag fortfarande vart solen tog vägen som jag såg skulle komma igår på vädret!!!

Måndag

Jonas åkte iväg till övik vid 07.30 imorse, finns verkligen inget skönare än att få ligga kvar när han stiger upp!
Jag steg faktiskt upp vid 9, ganska bra tid. Men var är solen? Jag förväntade mig strålande solsken när jag steg upp idag men ack vad jag bedrog mig!

Igår skrev jag i alla fall klart arbetetet, skönt att skicka in det. Nu har vi bara hlr och sänglägeskomplikationen kvar den här veckan, efter det är det nog dags att börja klura på tentan.
Vi tog en lugn kväll igår, förstod inte var dagen tog vägen, helt plötsligt var kl 7. Men vi myste framför beck med en stor chokladkaka!
Ska bege mig till skolan kl 12, träffa basgruppen och sen ska vi göra en film.
NU VILL JAG HA SOL!!!

S(l)öndag

Ojsan hejsan, idag blev det en otroligt skön sovmorgon!
Igår kikade Elina förbi efter jobbet, då drog vi på iksu och tränade järnet i 2 timmar, sen lagade jag en enkel middag och sen gick vi på ica och köpte lite gott att mysa med framför mello.
Jag kan dock inte förstå vad som hände i slutet? Låten som vann var väl inte riktigt så hemskt klockren.
Elina åkte hem strax efter melodifestivalen, hon skulle nämligen upp och jobba idag.
Då blev jag ensam ett tag för Jonas hade åkt till en kompis tidigare. Jag passade på att läsa min nyinköpta tidning där man fick Blossoms yoga dvd. Haha, tackar, den ska jag lätt ta mig an när min träningsvärk gått över en smula.

Nu ska jag laga lite pannkakor, sen måste jag skriva klar arbetet, ska träffa anna kl 16. Känns alltid jobbigt att åka ner på vvh, men nu är det ju slutklämmen!
puss.





En pluggfri eftermiddag

Idag så har jag haft mycket för mig. Det startade med ett etikseminarium 8.30, gick ju vägen, sen träffade jag Anna en sväng och styde lite fördjupningsarbete. Var hemma redan vid elva. Då kom jag på att jag skulle grovstäda, Jonas satt och jobba med sitt exjobb, men hjälpte mig att städa istället. Gud vad duktiga vi har varit!
Och jag har tom rensat avloppet! Fyfan så äckligt det var, men det är fan lika äckligt att vattnet inte rinner undan när man duschar.
Hann även en sväng på expo, kul att kolla runt lite bara. Köpte faktiskt nya gardiner till vardagsrummet.
Jag och J avslutade med att möblera om, jag blir less fort, har dock hålligt mig 2 mån, sen vi flyttade in. Men det blev mycket bättre, mer yta.
Jag njuter även av en pluggfri kväll, har inget på skolan imorgon så det blir en sovmorgon, sen tänkte jag sätta mig och fila på det sista på arbetet. Skönt!

         

Imorgon kväll blir det att käka middag ute med Sandra och Cicka, det ser vi fram emot!

tröttsi

Jag var riktigt duktig idag, jag körde två pass på gymmet, lite löpband och cross. Sedan så unnade jag mig en solning, om man kan säga så, men det är fan rena rånet att sola på iksu. 70 spänn för 20 min....yadayada.
Jonas lagade köttfärssås till middag, den satt inte dåligt någonstans, men nu är jag dessvärre otroligt sugen på någonting gott.....vad är frågan?

Kollade på postkod bla bla, 50-50, jag tål verkligen inte den där Sofia Rågenklint eller vad hon heter. Fy, hon är otroligt jobbig att titta på. Nu ser jag unga mödrar, ganska roligt.
Blir till att lägga mig tidigt ikväll, ska upp 05.30 imorgon!
Vi funderar på att se Clintans nya film, haha jag dör av den karln.

Godkväll.

Tisdag

Usch då, vilken icket existerande disciplin jag har. Jag skulle stiga upp 8 tänkte jag och plugga. Men jag sov gott till tio. Jaja, plugget har gått bra ändå!
Jag tror faktiskt att jag ska ta en paus och gå en sväng på iksu.

Jonas jobbar hemma idag, och samtidigt lyssnar han på skitmusik med typ axl rose bl.a. Jag säger då det, tänk vad man står ut med!
Vädret idag är ju inte speciellt peppande, men får väl hoppas på lite sol imorgon. Då ska jag tillbaka en sista dag på infektion.

Gooday på er.

Män som hatar kvinnor och hot coco

Igår strax efter lunch torkade jag och Jonas, eller snarare bara Jonas, av utestolarna på uteplatsen och gassade i solen en stund. Det var hur skönt som helst, dock gick solen lite i moln efter en stund så vi gick in.
Bokade bio, gjorde oss iordning och åkte ner på stan vid 14.30.
Vi strosade runt och myste i perfekt temperatur, frös inte ett dugg. Jonas köpte en skjorta och jag lyckades se en helt vansinnigt söt klänning på Gina, som jag inhandlade.
Sedan gick vi och käkade på Mias Grill, det är helt sjukt hur mycket pommes man får där, geeze! Jag ville dricka latte sen så vi satte oss på Starz för att fördriva tiden innan bion skulle börja. Kaffemaskinen var visst sönder så jag drack "Mors lilla olle té". Det var smaskens.

Träffade lilla mamma och pappa på filmstaden och kollade på Män som hatar kvinnor. En riktigt jäkla bra svenska film, satt i 2.35 timme, helt klistrad. Jag hade inte läst boken, så jag visste ju inte vad som skulle hända heller.
Efter det så bjöd lilla gullpappsen på fika på Station. Jag och Jonas drack varm choklad i jättekoppar, det sjukaste jag sett. rymde säkert en halvliter.....jag fikade även en jordgubbscheesecake, yes I did.

Idag är det söndag, jag kan som vanligt knappt njuta av att sova längre än nio. Jag tror att det är för att vi sover i en 1.20 säng. Jag sov ensam i en sån förrut. Haha.
Jag vet inte alls vad jag ska göra idag, jag vill att Elina ska komma in till stan och träna med mig, men hon jobbar. Vi får la se. Egentligen borde jag plugga. Borde ja.

. Puss



On a saturday morning

Vaknade kl 09.15, tittade en stund på min underbara älskling som sov som en stock.
Om drygt 1 vecka så har vi varit tillsammans i 6 månader, shit vad tiden har gått fort ändå.
Drog fram datorn, tänkte att jag skulle göra bort lite plugg. Vilket skulle kunna vara enklare om ens arbetskompis kunde ha skickat sin del så jag kunde skriva ihop det fördömda arbetet någon gång! Men inte låter jag det förstöra min dag.
Jag åt crunchy någonting, med äpple, riktigt förbjudet, men det är ju lördag!

Kollade min mejl och såg att jag var bjuden på födelsedagspartaj hos sara i min klass, gjorde att jag blev lite kluven.
Men jag och Jonas ska åka ner på stan och mysa innan och kanske äta ute.
Jag ska försöka få med kameran på det mesta idag!


puss

Efter regn, solsken

ungefär så känner jag!
Praktiken är över,känner mig pigg, jag har brutit min iksufasa, jag mår bra
Det är dessutom fredag.

Kan bli EPP, kan bli städning, kan bli utgång. Tja, jag vet faktiskt inte. Men vad det än blir spelar ingen roll, det blir finemang ändå tror jag.
Jag måste fara och handla, J är visst lite halvkrasslig. Ska passa på att kika på lite blommor då också.

Ha en skön fredag gott folk!
heipa

En lite lösning på problemet

Det har jag faktiskt inte, men en möjlig förklaring har jag faktiskt fått.
Ska det vara så enkelt men så jävla drygt att dras med?

När kommer bättre tider?

Jag tror att jag har en down period just nu. Minns inte sist jag vaknade på morgonen och kände mig riktigt utvilad och pigg med spänning för vad dagen har att erbjuda.
Det har nog mycket att göra med att jag känt mig stressad, haft en aning prestationsångest om jag verkligen passar för sjuksköterskeyrket. Alla förstår nog inte vilket ansvar det är. Att jag sedan mått allmänt dåligt nu ett tag gör det inte heller bättre. Det känns som om jag inte tål någonting jag äter, att min kropp reagerar på allt galet. Känner ingen direkt aptit heller. Att sedan bli sjuk och därefter inte få känna sig frisk utan fortsätta att vara yrslig och svagt illamående hela tiden är riktigt drygt.
Praktiken på Infektion gör mig trött, det är klart, det är långa dagar med mycket att göra, men det är samtidigt jätteroligt! Fantastiska patienter och fin personal som gör att man trivs hur bra som helst! Då gör det mig nedstämd att jag nu missat 4 dagar, kanske har jag inte missat så mycket mer viktig information för vad jag nu ska kunna praktiskt. Men det är ändå en erfarenhet att vara där varje dag.

Igår kröp jag upp i Jonas famn och tittade ut genom fönstret, föreställde mig en vårsol, snöfria gräsmattor och gator, kunde känna doften av regn mot nya löv på träden. Så härligt, gud vad jag längtar till våren och sommaren.
Idag är det snöstorm, ironi :)

I sommar ska jag jobba 4 veckor på Hjorten, sedan så ska vi vara lediga tillsammans i fyra veckor. Vi vill till Italien, men vi får väl se. Kanske stannar vi i Sverige, drar med några kära vänner på en roadtrip, njuter av livet, av varande. Vi bjuder på grillfest på vår lilla uteplats, skrattar och umgås en sommarkväll.
Jag mår redan lite bättre! 

Måndag

Alltid trist att vakna upp på måndagar faktiskt, jag har varit uppe i 30 min och skulle gå och träna, men när jag stod i hallen helt påklädd så ångrade jag mig. VAD ÄR FELET?
Sista veckan på praktiken i alla fall, nu är jag lite less.

Ha en bra mööndag.

Lasguacrom

Alltså Lasagne, guacamole och romsås. Det trixade vi med i kvällan. Shit vad gott det var, advokadon var perfekt!
Tidigare idag åkte jag och J på strömpilen, myste runt lite grann på alla affärerna, fikade på NK och avslutad med att handla lite mjölk och smoothiemix på maxi.
Jag köpte världens finaste radio till köket på Elgiganten, min baby. Jag kallar den för Stefan.




Voilá!

  

Sitter och kollar lite på Herre på täppan på tv6. Haha, sjukt kul.
Sen blir det Beck och därefter godnatt!

Detox?

Jag måste göra något åt mig själv och min kropp som inte trivs eller mår särskilt bra just nu, känns det som.
Detox verkar vara en fair idé och jag är inte sämre än att jag ska prova en vecka. Med start imorgon, jag tänkte att jag ska handla in lite bra grejer idag och förbereda kroppen lite och börja med basta imorgon!

Söndagens andra bestyr består i att jag verkligen ska skriva klart fördjupningsarbetet idag! Annars får någon frivillig ge mig en höger, seriöst.
Nummer två, att läsa på inför bt, p osv. Ska examineras på tisdag. Inte särskilt taggad faktiskt.
Men nu är det sista veckan, ska gå med ssk också. Känns ju kul. Sen så hoppas jag få gå tillbaka till att ha en jämn vikt mellan skolan och träning. Nu har jag knappt orkat plugga när jag kommer hem på dagarna, böh.


Jag fick hämta min kära J vid 02.00, jag skulle just somna och fick stiga upp, gå ut i en kall bil och hämta fyllot :)
Men jag försökte att inte verka så sur, eftersom att han hämtade mig i Spöland förra lördagen.


En klapp på axeln till mig själv idag för att jag är uppe före 10, ska lätta upp mitt humör med att se Så ska det låta på svt play!
puss så länge!



RSS 2.0